Tijdelijke tentoonstelling op drie niveaus / tijdelijke tentoonstellingsbol (niveaus 3, 4 & 5)

>>> 24.11.2016 - 10.09.2017

Vroeger, voor de low-cost, behoorde reizen met het vliegtuig tot de top van de glamour
 
Sabena behoorde tientallen jaren tot de top van de luchtvaartmaatschappijen die zoveel dromen werkelijkheid maakten. Hun slogan U bent in goede handen beloofde dat transport gelijk was aan comfort.
 
De tentoonstelling Sabena. Reizen in stijl neemt u mee in de gezellige en betoverende wereld van Sabena, de Belgian World Airlines.
 
Zonder nostalgie of vooroordelen overloopt de expositie de geschiedenis van SABENA, opgericht in 1923 onder het acroniem Société Anonyme Belge d'Exploitation de la Navigation Aérienne : SABENA was de derde oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld sinds de start op de luchthaven van Haren, tot het abrupte einde in 2001. We zien haar internationale ontwikkelingen over de vier continenten en de uitbouw van haar regionaal helikopternetwerk.
 
De tentoonstelling toont originele voorwerpen en verschillende vliegtuigmaquettes, uniformen, affiches, foto’s, archiefvideo’s, enkele gadgets en andere souvenirs uit zowel publieke als privécollecties. Dit alles illustreert de 78 jaren van deze commerciële luchtvaartmaatschappij.
 
Bijzondere aandacht gaat ook naar de belangrijkste spelers van dit uitzonderlijke avontuur, de werknemers, ze noemden zichzelf de Sabéniens, een bewijs van grote verbondenheid met het bedrijf.
 
 

 

 

 

Media 

 

 

Praktische informatie

 

 

Deze tentoonstelling vindt plaats op de niveaus 3, 4 & 5 van het Atomium (tijdelijke tentoonstellingsbol).

>>> van 24 november 2016 tem 9 september 2017

 

Openingsuren

Elke dag, van 10u tot 18u (sluiting kassa om 17u30)

 

Tarieven

De toegang tot de tijdelijke tentoonstelling maakt deel uit van het bezoek aan het Atomium en bijgevolg moet er niet extra betaald te worden.

> zie tarieven van het Atomium

 

Groepen [≥20 personen]
Voor groepen van meer dan 20 personen vragen we minstens drie weken op voorhand te reserveren, ongeacht of het om een geleid bezoek gaat.
> Yvonne Boodts / yvonne boodts atomium be / +32 (0)2 475 47 78
 
Geleide bezoeken
Geleide bezoeken (groepen van 1 tot 25 personen) worden dagelijks georganiseerd, maar enkel na reservatie.
> online formulier

 

Hoe ons te bereiken

> verschillende formules, evenals gecombineerde formules (transport / toegang) maken u de weg naar het atomium heel gemakkelijk.

 

 

 

Pers

 

 

Foto's: de pers en de media worden vriendelijk uitgenodigd om een mail te sturen naar onze communicatiedienst om een login en wachtwoord te bekomen om de foto’s van deze pagina te kunnen downloaden in hoge resolutie.

 

Persbericht: hier downloaden [PDF]

 

Contacts

> perscontact: Inge Van Eycken / inge vaneycken atomium be / +32 (0)479 95 05 94

> projectcoördinator: Arnaud Bozzini / arnaud.bozzini@atomium.be

 

 

 
 
 
 
NL . FR . EN